Es dalos ar jums ar lielisku veidu, kā pagatavot marinētus gurķus, tie iznāk kraukšķīgi, saldskābi, ļoti pikanti – vienkārši garšīgi! Izmēģiniet šo recepti vismaz vienu reizi, un es jums apliecinu, ka tā kļūs par vienu no jūsu iecienītākajām.
Un lūk, noslēpums, ka manas sagataves nekad nesprāgst, ir rūpīgā izejvielu un burku sagatavošanā konservēšanas procedūrai. Neesiet slinki – un jūsu konservējumi nostāvēs ilgi un bez problēmām.
Lai būtu vieglāk, es aprakstīšu visu soli pa solim.
1. Sagatavojiet gurķus.
Nomazgājiet; ja vēlaties – nogrieziet “galus” (bet var iztikt arī bez tās) un ievietojiet dārzeņus spainī. Piepildiet gurķus ar aukstu ūdeni un atstājiet uz vismaz četrām stundām, bet labāk – uz sešām. Šajā laikā ūdens aizpildīs augļu tukšumus – pēc tam gurķi uzsūks mazāk sālījuma. Tas tiek darīts, lai nodrošinātu, ka augļi burkās pēc tam nepaliek bez marinādes, un tas bieži gadās, ja neievēro mērcēšanas procedūru atbilstoši visiem noteikumiem.
2. Nākamais – garšvielas. Vienai trīs litru burkai sagatavo
4 ķiploku daiviņas;
1-2 lielas lauru lapas;
5-6 gabaliņus rūgto melno un raudenes piparu;
1 mārrutku lapu;
dilles ;
pa 4-5 ķiršu un upeņu lapām;
3 tējkarotes sāls;
1 tējkarote cukura;100 ml galda 9 % etiķa.
Jums, protams, būs nepieciešami arī gurķi, burkas, skrūvējami vāciņi un liels katls ar ūdeni.
Ja gatavojat virtenes burkās ar atšķirīgu tilpumu, tad aprēķiniet, cik daudz sastāvdaļu jums būs nepieciešams.
Es, piemēram, gurķus gatavoju pusotra litra burkās , tāpēc visas sastāvdaļas dalīju uz pusēm.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….
Tevi noteikti interesēs
- Pirms divām nedēļām atgriezos Latvijā no Spānijas un uzaicināju ciemos bijušo vedeklu un savu mazmeituby Rinalds Bergmanis
- Valsts ieņēmumu dienests izplata oficiālu paziņojumu Latvijas iedzīvotājiem – jāizdara izvēleby Sandra Ločmele
- Meteorologi prognozē, kad beidzot Latvijā iestāties kārtīgs siltums, kad gaisa temperatūra būs +20 un vairāk grāduby Laura Blūma