Es dalos ar jums ar lielisku veidu, kā pagatavot marinētus gurķus, tie iznāk kraukšķīgi, saldskābi, ļoti pikanti – vienkārši garšīgi! Izmēģiniet šo recepti vismaz vienu reizi, un es jums apliecinu, ka tā kļūs par vienu no jūsu iecienītākajām.
Un lūk, noslēpums, ka manas sagataves nekad nesprāgst, ir rūpīgā izejvielu un burku sagatavošanā konservēšanas procedūrai. Neesiet slinki – un jūsu konservējumi nostāvēs ilgi un bez problēmām.
Lai būtu vieglāk, es aprakstīšu visu soli pa solim.
1. Sagatavojiet gurķus.
Nomazgājiet; ja vēlaties – nogrieziet “galus” (bet var iztikt arī bez tās) un ievietojiet dārzeņus spainī. Piepildiet gurķus ar aukstu ūdeni un atstājiet uz vismaz četrām stundām, bet labāk – uz sešām. Šajā laikā ūdens aizpildīs augļu tukšumus – pēc tam gurķi uzsūks mazāk sālījuma. Tas tiek darīts, lai nodrošinātu, ka augļi burkās pēc tam nepaliek bez marinādes, un tas bieži gadās, ja neievēro mērcēšanas procedūru atbilstoši visiem noteikumiem.
2. Nākamais – garšvielas. Vienai trīs litru burkai sagatavo
4 ķiploku daiviņas;
1-2 lielas lauru lapas;
5-6 gabaliņus rūgto melno un raudenes piparu;
1 mārrutku lapu;
dilles ;
pa 4-5 ķiršu un upeņu lapām;
3 tējkarotes sāls;
1 tējkarote cukura;100 ml galda 9 % etiķa.
Jums, protams, būs nepieciešami arī gurķi, burkas, skrūvējami vāciņi un liels katls ar ūdeni.
Ja gatavojat virtenes burkās ar atšķirīgu tilpumu, tad aprēķiniet, cik daudz sastāvdaļu jums būs nepieciešams.
Es, piemēram, gurķus gatavoju pusotra litra burkās , tāpēc visas sastāvdaļas dalīju uz pusēm.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….
Tevi noteikti interesēs
- Pārdevēja no Latvijas atklāj noslēpumus: kādus paņēmienus veikali izmanto, lai mēs pirktu vairākby Rinalds Bergmanis
- Kaimiņiene Ilze bija kā “uzēdusies” mums ar vīru – pat mūsu suns viņai traucēja, bet reiz, nejauši viņu satiku veikalā…by Laura Andersone
- Kaimiņiene Baiba man atklāja, kāpēc viņas 8.dzimšanas dienā galdā bijusi tikai apkaltusi maize ar ievārījumuby Rinalds Bergmanis